Direktlänk till inlägg 7 december 2012

Undran och oro

Av Th - 7 december 2012 12:11

Undran, oro och allmänt obehag.

 

Jag känner med min sedan barndomen ovanligt höga sensibilitet, att något är fel i systemet.

  

Det är som när man hör det berömda gnisslet i maskineriet, fast nu i hela samhället.


Jag vet ju egentligen vad det är, det är ingen hemlighet, bara att det känns svårt att säga rakt ut det vi alla vet.

 

Men detta ohörbara gnissel tyder på något djupare, något på djupet alltmer uppluckrande, som något som långsamt omvandlas, liksom ruttnar.

 

Det finns många namn, men verkligheten undviker dessa namn, det har gått för långt.

 

Trots att krigsvetenskapen är väl utvecklad och dokumenterad, verkar det som om  ingen klarar att hantera just detta gradvis och stilla omvandlande fenomen.

   

Felen uppmärksammas på många ställen i de mediala konstellationer som skall påvisa dem, men utan att någonsin till synes säga det rakt ut.


-----------**************-----------


 

Vi har just nu ett vackert snötäcke över hela orten. Det är som alltid beroende av temperaturen, och vi hoppas innerligt att det stannar kvar över de närmaste helgerna.

 

Under de senaste hundra åren har snön legat kvar kanske mindre än hälften av alla vintrar, det finns noggrann statistik från SMHI sedan flera hundra år, men människorna glömmer, oftast är det bara något enstaka minne som består.

 

Det vita täcket hör vintern till, men det är långtifrån alltid som vi har fått lyckan att uppleva denna vita miljö på vår plats.

Här är snötäcket de senare åren. De gröna betecknar ett snötäcke tillräckligt tjockt för att vi ska uppleva det som "en vit jul". I Stockholm hade vi således en vit jul 2004.



 -----------**************-----------


Det finns egentligen en enda sak som kan rädda situationen, men det möter många motstånd och stora knaggliga trappor på vägen.

 

Det är som när man biter sig hårt i tungan, eller slår tårna mot ett stolsben som inte riktigt befinner sig på rätt ställe.

 

Vi har våra reflexer som tjänar till vår överlevnad och som genom sina inneboende krafter och reaktioner tvingar oss till smärre förflyttningar utan att vi egentligen skulle behöva något annat än att sitta stilla och arbeta.

 

Krigsvetenskapen må vara den högsta vetenskapen, men är alltför ofta förbisedd eller kringgången.

 

För länge sedan, för mycket länge sedan, hade männen börjat ge sig ut efter föda, att försvara sig mot sina fiender, eller ännu hellre angripa sina fiender för att äntligen eliminera dem. Det böljade fram och tillbaka med mellanliggande perioder av fred och vällävnad.

 

Denna process pågår än i denna dag, men det synes vara ytterligt svårt att ideligen göra de adekvata definitioner som kan reda rakt mot de eftersökta målen.

 

Det finns alltid grupper som i sin felsyn, sin lättja eller bara bekvämlighet, avsiktligt söker omvägar eller möjligheter att fly eller hålla sig utanför gemenskapen och hålla sig utanför.

 

Dessa grupper är de farligaste, och de finns i alla samhällen vare sig det gäller det högsta moderna västerländska samhället eller de folkslag som  i avlägsna världsdelar står lägst på mänsklighetens kulturstegar.

 

Det är dessa grupper som skapar den stora oron, obehaget och skräcken för att något till slut faller samman.

 

Den dagen det obevekligen händer, kommer knappast någon att behöva stå till svars. De dissidenta grupperna kan komma att leva vidare på de andras bekostnad.

 

Många kommer att dö, men döden kan komma att omtolkas, så att den visserligen finnas kvar, men har förlorat sitt välgörande inflytande.


-----------**************-----------


-Dopp i grytan är det överlägset godaste julbordselementet. Dopp i grytan består som sagt av vörtbröd som får blöta upp i det feta skinkspadet bland simmande välkokta, hela bitar julkorv. Sedan tar men upp med hålslev och äter det blötta brödet med största njutning på sin tallrik. Det hör till urgamla ritualer som är äldre än när vidskepligheten kom söderifrån, från medelhavsområdet, och länge sökte förgöra våra heliga traditioner.

-Därefter kommer grisfötterna.


-Sist skinkan.

Men det är sällan man numera träffar på en riktig julskinka som den här hos Sven-Gunnars Värdshus för några år sedan:

   

Med äkta slottsenap och inget annat!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards