Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

Vacker dag - regn och stilla - ny husläkare

Av Th - 1 oktober 2012 12:17

Jaha, så var jag då hos husläkaren.

 

Det blev en kraftig Susanne med något utländskt namn, hyfsat duktig, man hann ju inte observera särskilt mycket.

 

Jag kom i tid och hamnade tydligen bland de första i den öppna mottagningen.

 

Så jag gick iväg att promenera. Grubbensringen? I varje fall fann jag en brant och spetsig klippa som visade sig ha inget särskilt namn enligt en vänlig hundman, som var där med sin unga boxer till hundrastgården på toppen. Jag hälsade vänligt på boxern, när den ställde sig på bakbenen och granskade mej. Rastgården fanns med på kartan, sa mannen, men själva klipptoppen har tydligen inget namn.

       

Tog några bilder däruppe i olika riktningar. När jag tänker efter, minns jag mig faktiskt ha varit däruppe någon gång för många år sedan, jag har till och med ett daterat minne, för jag fick ett SMS med det lakoniska "Jag är med i kammarkören", vilket förstås gladde mig så mycket.


Det måste således ha varit hösten 2004, och, visar det sig, den 8 september. Åtta år sedan. Det är en avsevärd tid, för en fjortonåring en evighet, då man var liten, bara sex år, en liten gullig plutta, nu är man fjorton och börjar komma så det sprudlar om det, allt i ett enda glädjetöcken, så länge det bara inte går för fort så att man kör av vägen som Klara Lundgren, jag blir så ledsen när jag tänker på henne.

 

Jag hann tillbaka till mottagningen som nu var smockfull med people, jag hittade en plats vid korridoren och beredde mig på långvarig väntan, men det tog inte mer än fem minuter så kom denna doktor utan rock, utan stetoskop, utan namnskylt och mumlade mitt efternamn.

 

Det var en allvarligt förmanande plätta. Rabblade allt jag redan visste, läste, och läste, och läste, och läste, och läste på bildskärmen, men frågade ändå vad jag hade det och det och det och det och det till. Började med att hävda att det inte gick att få tag i mej, vilket reddes ut, anklagelsens udd bräcktes, men ändå känns det nästan lite irriterande med all denna tjatinformation.

 

Jag tror det fixade sig så småningom. Ska jag, ska jag nu ha denna varelse till min husläkare? Kanske lika bra. Om henne vet jag platt ingenting. Utom det i och för sig viktiga att jag nu i varje fall har träffat den unga, något överviktiga, damen.

 

Utfallet kommer väl när jag ska till apoteket nästa gång.

 

Det var skönt väder ute. Svalt och riktigt vindstilla, det såg man nere på Karlbergskanalen där endast små, små mikrovågor lätt krusade vattenspegeln på några ställen.

   

Passerade chinabutiken och slank in för att fråga efter sötsur sås. Gick runt ett långsamt varv först, men frågade sedan den lilla orientalskan med sitt enorma hopskrynklade flin. Jodå, det skulle finnas, hon gick med ut i butiken och visade en enorm flaska som kostade 30 kronor, och tydligen var den sorten som inte innehåller dessa läbbiga partiklar, som jag inte vill ha.


Hon flinade brett och kisade med ögonen och sa att hon förstod precis vad jag menade. I samband med att jag granskade den erbjudna flaskan tappade jag en av handskarna som hon omedelbart tog upp och gav mig med fantastiskt kisande och leende. Snäll flicka. Jag kanske måste slå till och inhandla den sortens sötsura sås, om en vecka kanske den kostar det dubbla. Men det var en rätt stor flaska… Fast bara trettio spänn... Men tänk om jag inte gillar den, å andra sidan... om den är god kan man ju köpa billigare nuggets och ha såsen till, men trettio tronor är ju en förmögenhet, men... hm, inte lätt det här. Kanske. Det var ju skönt väder ute, så om man gick över bron igen... och kanske till apoteket därborta vid Fridhemsplan... men trettio kronor...


 

Köpte en frasfranska, medvurst, chicken nuggets och mjölk på det trånga, men strategiskt placerade ICA Sankt Eriksplan. Det var den sista frallan av den sorten. Själv skulle jag aldrig drömma om att använda det larvigt banala ordet fralla för småfranska. Man har väl stil!

 

Hur reagerar man inför bilder med fel texter?

 

   

Den ena Filinken ser rätt glad ut och viftar glatt med den ena gula vanten. Den andra ser väl rätt sur ut och håller händerna bakom ryggen.


 

Båda dessa ser rätt griniga ut, har händerna i byxfickorna och står stadigt i sina gula gymnastikskor. Enligt deras uttalande är de båda riktigt glada.


Ja, vad tror man?



 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards