Direktlänk till inlägg 17 januari 2012

En trevlig dag!

Av Th - 17 januari 2012 17:51

 Hade jag slut på den medicinen, fanns det mer att ta ut på recept?

Samtidigt skulle jag ju lägga på brevet till Surftown som låg frankerat och adresserat framme vid datorn.

Tvättmedel måste jag ju också ha inför morgondagens bokade tvättid klockan 14 – 18.


Kanske man skulle köra fläskkotletten till middag, den med lök-tomat-salvia enligt Tore Vretman, en stor favorit. Fläskkotlett lämpligen i någon större livsmedelsaffär, en affär där man inte skurit bort det goda som ofta är fallet.

Om man tar trean ner till Kungsholmstorg, kan man slå två flugor i en smäll.


In på ICA, fann kotletterna, naturligtvis minst två, men dock en förpackning med två tämligen små, tänkte med vanligt vemod på en tid när man köpte all mat över disk av professionella handlare.


Så gick jag vidare in i butiken, fanns mycket att titta på, en fantastiskt välsorterad delikatessdisk, med mycket läckert färdiglagat, jag stod och stirrade fascinerad, en glad flickröst kvittrade något bakom disken, jag måste förklara  att jag bara kollade vad som fanns, men kläckte ur mig att jag sökte tomater, vanliga tomater .


Hon nästan rusade  ut från disken och menade att hon skulle visa mej, jag mumlade nåt om att det var väl trevligt att hon fick lite omväxling i diskförsäljningen. Hon sprang fram genom nästan hela butiken, stannade och pekade längst bort, -det är dom där röda, -menar du det, mera kvittrande när hon återvände till sin disk.


Hon måste tyckt att jag såg väldigt attraktiv och sexig ut och som alla gubbar säkert hade gott om Viagra ifall det skulle behövas, vilka märkliga tankar som skymtar förbi, i nästa ögonblick var jag förstås tillbaka till du ska inte tro att du är nåt.


Sedan vid kassan, herregud vad trångt det är i dessa butiker, smala kanaler mellan infartsgångarna till kassorna, ingen överblick, jag smet iväg till den bortersta av fyra kassor, där fanns endast en kund före mig och dessutom med bara en liten vara, det var snart min tur och jag fick ett otroligt vackert IM-leende, det är nästan straffbart att placera ut dessa varelser i butikskassorna.


Så standarddialogen, är det bra så, ja jättebra kostade jag på mig och stoppade in kortet i kortläsarspringan, nästan hela automaten åkte ner flera centimeter, ytterligare lite kvittrande och så frågan kvitto? Jag nickade.


Nu skulle jag alltså till apoteket i den diametralt placerade hörnan, lite folk, faktiskt rent av tomt framme vid diskarna, satte mig ner med min nummerlapp, en man i vit rock kom fram och meddelade att datasystemet låg nere, ännu ett av de privata omständigheterna fallerade.


Närmaste inrättning uppe vid Fridhemsplan, tre bussar att välja på, sextiotvåan kom först. I detta apotek fungerade datorerna och jag behövde inte vänta länge, tittade på min lista och konstaterade att det inte var något jag behövde, får väl skriva efter mer via mina vårdkontakter.


Nu märkte jag att jag glömt köpa mina två liter standardmjölk och tvättmedel, satans.


T till Sankt Eriksplan, rulltrappan lik förbannat trasig, under reparation, snart klar. Däremot hade jag märkt att busstidskkärmarna fungerade idag, alltid något litet ljus i stressmörkret!


Slank in på det hatade ICA, tog mjölk och billigaste tvättmedlet. Tänk att de flesta förpackningarna kostar nära fyrtio kronor! Det är hela dagsbudgeten för mat. Men jag fann ett ECA standart för tjugo och ställde mig i kassan.


Nu var det kö, en ny tjej i kassa ett, av någon anledning gick det ovanligt trögt.


I ett bokställ fanns boken ”Med Hitler till slutet” av hans betjänt Heinz Linge, en liten pocketbok som jag inte sett färut, får väl läsa den någon gång, det är ju inte säkert att detta är någon av de vanliga antinazistiska klagosångerna som drabbat mänskligheten i över sextio år.


Så hem, ännu inte alltför trött märkligt nog, av med de finska stövlarna och den tunga vinterjackan, gjorde kaffe, pulver i koppen, en sockerbit, fram till datorn för att starta den, och finner det frankerade brevet till Surftown där framme.


Hå hå ja ja, på med ytterkläderna, ner till stationen och stoppade brevet i lådan, vid återkomsten hem var klockan fem i fem, brevet kommer således iväg idag, uppdraget genomfört.   




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards